این ۷ دروغ کارآفرینی را من با مصاحبه مستقیم با چند کارآفرین موفق جمعآوری کردهام. پس اگر قرار است که کارآفرین شوید و رییس خود بودن را تجربه کنید، این ۷ دروغ کارآفرینی که باعث نابودی کسبوکارتان در همان آغاز کار میشود را شناسایی کنید. مجموعه کیهان مشاور شما را به خواندن ادامه مطلب دعوت می کند.
بله درست است. خیلیها شاید به شما بگویند لازم نیست در یک زمینه کسبوکار متخصص باشید تا در آن موفق شوید اما کاملاً اشتباه است. لازم نیست یک رستوران بازکنید تنها به دلیلی که شما عاشق غذا خوردن هستید. شما باید مطمئن باشید مهارتهای لازم را درزمینهی صنعت مواد غذایی دارید. داشتن شناخت کافی از صنعتی که قرار است در آن شروع کنید بسیار مهم است وگرنه باید هزینههای زیادی را بابت یادگیری از تازهواردها بپردازید. شما باید مشتاق یادگیری باشید. هیچکس نمیتواند ادعا کند که همهچیز میداند. پس برای یادگیری کسبوکار قبل از ورود به آنوقت صرف کنید.
پولی که برای شروع کسبوکار لازم دارید از منابع شخصی، خانوادگی و یا وام بانکی یا شریک سرمایهگذار خواهد آمد. اما این را بدانید که شما نیاز به یک بنیه مالی قوی برای شروع کسبوکارتان دارید. برای شروع یک کسبوکار حداقل ۵۰ میلیون تومان پول لازم است. شما باید بودجهی لازم را برای هزینههای شخصی و کسبوکارتان برای سال اول داشته باشید و حتی یک حساب پشتوانه پسانداز. ممکن است یک کسبوکار کوچک ظرف مدت ۱۲ تا ۱۸ ماه به سود برسد و یا شکست بخورد. پس شما باید پول کافی برای یک یا دو سال داشته باشید.
واقعیت این است: هیچ زمان مناسبی وجود دارد. شما همیشه بهانهای خواهید داشت که در حال حاضر زمان مناسبی برای شروع کسبوکار نیست. تمام افکار و احتمالات منفی را ازسرتان بیرون کنید و فقط شروع کنید. شروع کردن کار باعث درگیر شدن شما با کار خواهد شد و افکار منفی را فراموش خواهید کرد.
لازم نیست شما از شغل فعلیتان استعفا دهید و یکراست بروید سراغ کارآفرینی. راه دیگری هم وجود دارد. شما میتوانید در آغاز، تا مادامیکه در حال آموختن و کسب تجربه و توسعه کسبوکار خود هستید، یک کارآفرین نیمهوقت باشید.
هر زمان شرکت/کسبوکار شما ازلحاظ مالی قابلدوام شد، شما میتوانید ارتباط خود را برای همیشه با شغل خود قطع کرده و بهصورت تماموقت به کارآفرینی و کسبوکار خود بپردازید.
اگر تنها دلیل برای موفقیت و شروع یک کسبوکار، داشتن رؤیا و شور و اشتیاق باشد که همه این شور و اشتیاق را دارند پس چرا موفق نیستند؟ چرا همه کارآفرین نیستند؟ شور و اشتیاق مبالغه است. بله داشتن شور و اشتیاق و لذت بردن از کاری که قرار است انجام دهید بسیار خوب است اما شما باید مطمئن شوید در قلب این شور و اشتیاق، سود کلانی نهفته است. موفقیت شما در کسبوکار بستگی به طرح کسبوکار شما، شناسایی نیاز مشتری و معرفی (بازاریابی) کسبوکار شما دارد.
بسیاری از کارآفرینان بهاشتباه برای کسبوکار خود بازاریابی نمیکنند چون فکر میکنند این کار بسیار پیچیده و هزینه زا است. اما واقعیت این است که بسیاری از تکنیکها و ابزارهای بازاریابی را خودتان میتوانید انجام دهید، مثل وبلاگ نویسی، استفاده از رسانههای اجتماعی و ارسال کمپینهای بازاریابی ایمیلی. کمی تلاش به کمک این ابزارها، بازار کسبوکار شمارا با برد و مسافت طولانی، به دنیا معرفی کرده و بسیاری از این ابزارها حتی رایگان هستند.
شما برای راهاندازی کسبوکارتان دورههای زیادی میگذرانید، کتاب میخوانید و مقالات و مطالب آموزشی از اینترنت. اما آیا کافی ست؟ خیر کاملاً اشتباه است. شما باید به یادگیری ادامه دهید چراکه شما همیشه باید بروز باشید خصوصاً به این دلیل که تکنولوژی در صنعت شما همیشه در حال تغییر است. برای ماندگاری در بازار باید همیشه مزیت رقابتی خود را حفظ کنید.
نظرات و ایدههای زیادی وجود دارند که خیلیها به شما برای شروع کسبوکار مشاوره میدهند، اما واقعیت این است که شما خودتان باید آنها را کشف کنید.
راه و روش و متد هر فردی متفاوت است اما یک اصل مهم را به یاد داشته باشید: خودتان باید رشد کنید تا کسبوکارتان رشد کند.
به سایر اخبار بخش طرح کسب و کار توجه بفرمایید.